Rekonstrukce rozvodny Dolní oblast Vítkovice

Bývalá rozvodna v Dolní oblasti Vítkovice by měla projít rekonstrukcí. Vzniknout by zde měla restaurace.

Materiál nám zaslal čtenář. Děkujeme!

Související články


Komentáře

  1. balde :

    to bude vypadat skvěle, navíc hned vedle se rekonstruuje výdušná jáma.

    Thumb up 28 Thumb down 1
  2. Mikoláš :

    https://www.andreajaskova.cz/restaurace-stara-rozvodna-dolni-obl

    Thumb up 11 Thumb down 0
  3. riltr :

    Krása!!!

    Thumb up 7 Thumb down 2
  4. adamous :

    A ted jeste konecne tu tramvaj!

    Thumb up 24 Thumb down 0
  5. Adam (ten hodný) :

    Krásné to je, ale nechtěl bych to vytápět. Patnáctka zeď, ocelové výztuhy. No, polystyren na to asi ani z venku, ani uvnitř nenalepí.

    Zrovna z té ocelové konstrukce musí v tomto počasí a při 20st uvnitř doslova pršet kondenz

    Thumb up 1 Thumb down 0
  6. Jana :

    Adam (ten hodný): Však blíží se doba, kdy celý areál více méně z „donucení“ převezme statutární město Ostrava a každý další primátor se z toho p.re. Kdo se nepoučí z historie, ten je odkázán k nekonečné chudobě a strádání. (Jen pro připomenutí. Už to tady jednou bylo. Osádka Pastrňák, Holý aspol. = Vítkovice v insolvenci = město přebírá dnešní Dům kultury města Ostravy, dnešní Hotel Clario a dnešní Ostravar Arénu.) Bude to jízda. Byl to „geniální“ nápad nasypat přes komouše Babku a spol. do SOUKROMÉHO objektu miliardy a současně nemít základní velkoměstskou infrastrukturu – koncertní halu, pořádné městské muzeum o knihovně ani nemluvě. Ale jak říkám, bude to jízda. Držme si klobouky.

    Thumb up 3 Thumb down 11
  7. thvari :

    Jana: mi by teda vůbec nevadilo, kdyby se toho částečně město chopilo, natáhlo tam tu tramvajovou trať a kolem ní rozprodalo pozemky soukromým developerům s tím, že si dobře ohlídá finanční stránku věci a architektonickou i urbanistickou kvalitu projektů

    jinak tenhle projekt vypadá skvěle a je to další krok k tomu mít z Vítkovic živou čtvrť

    Thumb up 3 Thumb down 3
  8. Jana :

    thvari: Tak jistě, ale mandatorní výdaje nejsou bezedné. A potom, komouš Babka kvaká na fb profilu Nováka (ex hejtman) o rozvoji obou koksoven – Přívoz, Liberty. Když pominu fakt, že Ostrava z obou podniků nic nemá (ekonomicky, 500 zaměstnanců v přívozské koksovně je spíše sranda), tak oba podniky naprosto limitují jakýkoliv další rozvoj Ostravy. Spíše způsobují další a další vylidňování.

    Thumb up 7 Thumb down 5
  9. Jana :

    thvari: Tím chci říci, že ty sny a touhy o živých čtvrtích jsou pouze sny. Já sama znám mnoho lidí, kteří právě zásluhou přívozské koksovny žijí v Beskydech, nebo z kraje mizí úplně. Neříkám to se škodolibou radostí, ale Ostrava je ve slepé uličce. Provinční díra, která si něco nalhává a ze které lepší společenská třída ráda uteče.

    Thumb up 9 Thumb down 15
  10. aggu :

    Tady je zase nablito…

    Thumb up 4 Thumb down 6
  11. potkan :

    aggu:

    no konečně si ale můžeme říct, že v Ostravě dýcháme svobodný vzduch – z koksoven Liberty a Svoboda

    Thumb up 4 Thumb down 0
  12. thvari :

    Jana: že je koksovna v Přívoze problém a měla by zavřít je jediná věc v historii všech vašich příspěvků na tomto webu, s níž lze souhlasit. další rozvoj se samozřejmě nevylučuje s existencí velkých provozů, ty ale musí být nuceny do ještě větší ekologizace svých provozů, protože to, co si dovoluje vypouštět koksovna v Přívoze, je nepřijatelné.

    nevěřím, ale je taky nutné, aby zde byla dobrá nabídka atraktivního bydlení. pokud vím, že si v Moravké Ostravě koupím byt akorát na Karolině, tak je to prostě málo. těch projektů bude muset být řádově mnohem více.

    Thumb up 7 Thumb down 0

Napsat komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..


Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Server neodpovídá za jejich obsah a nenese právní důsledky spojené s jejich zveřejněním. Vyhrazujeme si právo odstraňovat nepřijatelné příspěvky.