Bistruck

V Havířově vzniká nové bistro se zajímavým interiérem.

Autor: FRIS architekti

Předmětem studie bylo vytvoření interiéru bistra. Prostor byl původně koncipován a kolaudován jako univerzální komerční prostor. V první řadě bylo tedy třeba navrhnout dispoziční a provozní řešení, které bude reagovat na záměr a současně zohledňovat technické a finanční možnosti. Základní designový koncept bistra nebyl investorem na začátku definován, byl tedy ve velké míře předmětem našeho návrhu. Objem provozů určených k přípravě jídla nám určil hranici prostoru pro přípravu a pro konzumaci. Jasná čára předělu těchto prostor určila také základní koncept bistra – stěnu trucku, z jehož okýnka je jídlo vydáváno. Když je přípravna pomyslným truckem, pak konzumace musí probíhat na pomyslné zahrádce. Veškerý nábytek, svítidla atd. jsou vybrány tak, aby se pomyslná zahrádka mohla během roku jednoduše obměňovat a přizpůsobovat tak atmosféře jednotlivých ročních období.

zdroj: FB FRIS architekti

Související články


Komentáře

  1. inženýr :) :

    Nádherné :)

    Thumb up 7 Thumb down 6
  2. Anonym :

    Vypadá to jako velmi zajímavý projekt. Konečně někdo, kdo Havířov trošku oživí.

    Thumb up 2 Thumb down 1
  3. adélka :

    Nevíte někdo náhodou, kde to v Havířově bude?

    Thumb up 1 Thumb down 2
  4. David :

    adélka:
    V areálu hotelovky na Tajovského

    Thumb up 0 Thumb down 0
  5. adélka :

    David: Tzn. veřejné bistro nebo pouze pro potřeby školy?

    Thumb up 0 Thumb down 0
  6. Bea :

    Pokud vím, tak by bistro mělo být veřejné.

    Thumb up 0 Thumb down 0

Napsat komentář

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..


Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Server neodpovídá za jejich obsah a nenese právní důsledky spojené s jejich zveřejněním. Vyhrazujeme si právo odstraňovat nepřijatelné příspěvky.