Studie rozšíření ZUŠ, Horní Benešov

Na webových stránkách ZŠ Horní Benešov byla zveřejněna druhá verze studie rozšíření ZŠ a ZUŠ. Zveřejněn byl také zákres předešlé studie do fotografie.

Vizualizace druhé verze:

Fotozákres prvotní studie:

zdroj: zshornibenesov.cz

Související články


Komentáře

  1. Xfun :

    Obě verze jsou bohužel pěstí na oko. Kdyby nebyly přilepeny na historickou budovu, ale stály jinde, pak je ta první verze úžasná. Divím se, že jste slepí a něco takového schvalujete. Ve snaze honění se za modernou a modernizací historických budov vůbec nemyslíte na vkusnost a citlivost. Ale vy jste tu odborníci.

    Thumb up 3 Thumb down 6
  2. Cyklista :

    Nevšiml jsem si, že by to tady někdo schvaloval…. Je to zde pouze zveřejněno.

    Thumb up 4 Thumb down 1
  3. tom :

    Xfun: Otázka názoru, já si myslím, že vkusná moderna rozhodně nezruší dojem historické stavby, mnohem lepší než historizující stavba.

    Thumb up 7 Thumb down 1
  4. Xfun :

    Cyklista: první varianta vyšla v jiném článku již dříve

    Thumb up 0 Thumb down 0
  5. Xfun :

    Tom: no právě.. vkusná..

    Thumb up 0 Thumb down 0
  6. Martin [msstavby.cz] :

    Xfun: Tak to přilepení je logické, protože vnitřní prostory jsou navrženy jako ucelený prostor pro ZUŠ.
    A mě přijde hodně fajn tento i původní návrh s břidlicí.

    Thumb up 2 Thumb down 0
  7. Xfun :

    Martin: Nemůžu si pomoct.. barva k tomu domu nesedí, styl se výrazně liší. Památky i historické domy se dají navrhnout lépe. Je to jako napasovat panelák na zámek. Logika zde nehraje takovou roli.. když potřebují rozšířit prostory, mohou ale ideálně citlivě.. jinak jak jsem již psal.. břidlice je fajn.. ale ne tady. A to, že vytvořili po takové době i druhý návrh, může poukazovat na to, že se to lidem taky nelíbí.

    Thumb up 0 Thumb down 3
  8. Martin [msstavby.cz] :

    Xfun: Je to otázka osobního názoru a vkusu.
    Ale chápu, že vznikla mírnější podoba. V zemi, kdy si obyvatelé dokázali neskutečně zprznit veřejný prostor, dokážou dát na fasády cokoliv barevného a v jakýchkoliv tvarech a pozemky si oplocují betonovým plotem z Polska, je velmi těžké na straně investora (veřejný, soukromý) prosadit něco jako tento projekt uveden v článku.

    Thumb up 2 Thumb down 0
  9. aldar :

    Byl někdo z vás na tom místě , v tom prostoru u kostela sv. Kateřiny a krásné fary s pohledem na rekonstruovanou ohradní zeď? Jestliže ano a máte trochu představivosti, tak by jste nemohli tvrdit, že to je v pořádku. Chybí tomu pokora a měřítko.

    Thumb up 1 Thumb down 3
  10. Xfun :

    Martin: to s těmi polskými ploty máte pravdu. Ty se mi taky nikdy nelíbili. Barevné paneláky mi většinou nevadí. Co se týče toho Horního Benešova, díky své jinakosti i barevně připomíná náměstí v jiném městě zprzněné stavbou Bati nebo nějakého funkcionalismu.

    Aldar: byl jsem tam a souhlasím.

    Thumb up 0 Thumb down 2
  11. Martin [msstavby.cz] :

    Xfun: Teď moc nerozumím. Funkcionalismus hyzdí česká města?

    Thumb up 1 Thumb down 0

Napsat komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..


Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Server neodpovídá za jejich obsah a nenese právní důsledky spojené s jejich zveřejněním. Vyhrazujeme si právo odstraňovat nepřijatelné příspěvky.