Stavební úpravy DPS, Kopřivnice

Kromě vnitřních prací proběhla také obnova fasády, která je znatelně estetičtější, než původní stav.

Popis stavebních prací z veřejné zakázky:

Předmětem díla jsou dispoziční změny části domu č. p. 650/11, Masarykovo náměstí, Kopřivnice, za účelem vzniku 3 bytových jednotek v 1. – 3. NP.
Provedeny budou nové instalace vnitřních rozvodů vodovody, kanalizace, elektroinstalace, vzduchotechniky a vytápění. Veškeré rozvody budou vedeny v drážkách ve zdivu, případně podél stěn nebo pod stropní konstrukcí, která bude tvořena SDK podhledem, zavěšeným na nosném roštu. Odvětrání bude zajištěno přes fasádu.
Rekonstruováno bude sociální zařízení, nově budou vybudovány kuchyně včetně dodávky a montáže kuchyňských linek, sporáků a odsávače par. Dělicí příčky budou vytvořeny ze sádrokartonových desek s výplní z minerální vaty, nově budou provedeny nášlapné vrstvy s povrchovou úpravou vinyl a keramická dlažba. V koupelnách a kuchyních bude proveden keramický obklad. Vstupní dveře do jednotlivých bytových jednotek budou dřevěné s požární odolností EW 30 DP3, vnitřní dveře v bytových jednotkách budou dřevěné s obložkovou zárubní. Provedeny budou nové štukové omítky. Bytové jednotky budou kompletně vymalovány.

Původní stav:

Související články


Komentáře

  1. Marian Kechlibar :

    Určitě to vypadá lépe, ale taky je to bohužel magnet pro sprejery.

    Thumb up 1 Thumb down 2
  2. JN :

    Ten popis je trochu domotaný. Byly plánovány dvě etapy, v I. etapě vznikly 3 nové bytové jednotky, jak máte v popisu, proto aby bylo možné obyvatele přesunovat při rekonstrukci ostatních jednotek ve II. etapě. V té následně byly kompletně rekonstruovány všechny ostatní původní bytové jednotky (celkem 27 bytů), tzn veškeré rozvody původních instalací elekřiny, vody, kanalizace a vytápění, nová vzduchotechnika, stropy, omítky, nové kuchyně a koupelny, dveře, atd. A k tomu bylo provedeno zateplení fasády, podlahy půdy, stropů v suterénu, hydroizolace spodní stavby a některé další menší práce jako oprava rampy a nové schodiště ve dvoře, apod. V podstatě jediné, na co se nesahalo, je střecha, která byla rekonstruována před několika lety.

    Thumb up 4 Thumb down 0
  3. Martin [msstavby.cz] :

    JN: Děkujeme za doplnění. Čerpali jsme pouze z textu jedné veřejné zakázky.

    Thumb up 1 Thumb down 0

Napsat komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..


Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Server neodpovídá za jejich obsah a nenese právní důsledky spojené s jejich zveřejněním. Vyhrazujeme si právo odstraňovat nepřijatelné příspěvky.