Revitalizace veřejného prostoru zámek Krnov

Předprostor a nádvoří krnovského zámku prošel výraznou proměnou veřejných prostor.

Podívejme se prvně na původní stav. Část areálu sloužila dokonce jako parkoviště. Nacházela se zde původní zanesena kamenná dlažba. Nahodile se zde nacházela zbytková zeleň.

Stav po revitalizaci.

Podél nádvoří ve styku se soklem byla nově realizována žulová dlažba. Severní část nádvoří byla zcela vydlážděna kamennou neopracovanou dlažbou. Jižní část nádvoří, kde se původně nacházelo štěrkové parkoviště, byla provedena parková úprava. Nachází se zde trávníky a mlátové stezky. Nově byly vytvořeny průchody do dalších částí města nebo do nové Zahrady smyslů.

Související články

  • žádné související články, zkuste tagy pod nadpisem..

Komentáře

  1. Hans :

    Nemohla by se Ostrava stát městskou části Krnova? Možná by to vyřešilo některé problémy.

    Thumb up 15 Thumb down 2
  2. Dr. Kohn :

    Hans: Spíše naopak by to přineslo problémy. Příliš autonomní městské části jsou zlo.

    Thumb up 3 Thumb down 1
  3. Jana Drahotušská :

    Je to moc pěkné. Chodit se tady dá jen v teniskách.

    Thumb up 2 Thumb down 0
  4. Majube :

    Revitalizace se mi moc líbí,včetně otevření, zpřístupnění prostoru z více stran.Ráda tudy procházím za každého počasí, v různou denní,či večerní dobu. Ta místa jen získala na svém kouzlu.

    Thumb up 0 Thumb down 0

Napsat komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..


Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Server neodpovídá za jejich obsah a nenese právní důsledky spojené s jejich zveřejněním. Vyhrazujeme si právo odstraňovat nepřijatelné příspěvky.