Objekt Technických služeb Hlučín

Vegetační střecha, fotovoltaické panely, retenční dlažba. Novostavba zázemí Technických služeb v Hlučíně směřuje k udržitelnosti.

Rok a měsíc trvala výstavba objektu nového provozního zázemí městské obchodní společnosti Technické služby Hlučín s.r.o., kam se letos během září sestěhovali všichni její pracovníci počínaje zaměstnanci dělnických profesí a konče vedením společnosti. Budova je umístěna na ulici Markvartovické a stala se novou dominantou odbočky ulice Ostravské směrem k bývalé cihelně.

Návrh budovy a její architektonické řešení vzniklo v projekční kanceláři společnosti Kubinová + partneři s.r.o., přičemž objekt je navržen až pro 50 zaměstnanců. Již od prvopočátku projekčních prací byl brán zřetel na současné trendy environmentálního přístupu k životu na naší planetě. Budova je opatřena „zelenou střechou“, dešťové vody zůstávají v krajině a její přebytky, které nepojme půda, jsou zadržovány v akumulačních nádržích a mohou být posléze využity např. pro zálivku městské zeleně. Fotovoltaické panely na střeše slouží primárně k zajištění ohřevu teplé užitkové vody pro zaměstnance. Kolem
části budovy je také vybudována podpůrná treláž pro popínavé rostliny, které budou mít za cíl zabránit přehřívání budovy v letních měsících a odrazu tepla do městské zástavby.

Na základě výběrového řízení se realizace stavby ujala společnost Fichna – Hudeczek s.r.o. Celkové náklady na výstavbu tohoto objektu byly 40,2 mil. Kč bez DPH.

zdroj: hlucin.cz

Související články


Napsat komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..


Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Server neodpovídá za jejich obsah a nenese právní důsledky spojené s jejich zveřejněním. Vyhrazujeme si právo odstraňovat nepřijatelné příspěvky.