Společenský dům Jindřichov

Z komplikovaného objektu v Jindřichově se podařil vybudovat relativně obstojný společenský dům,

Obec zpracovala projektovou dokumentaci s patřičným záměrem a využitím objektu. Dokumentace a všechny odborné posudky byly dokončeny v červnu roku 2017 včetně vydání stavebního povolení. V návaznosti na tyto kroky obec vyhlásila 27. července 2017 zadávací řízení dle zákona č. 134/2016 Sb., o zadávání veřejných zakázek v platném znění. Projekt byl také přihlášen k podpoře z Operačního programu Životního prostředí 2014 – 2020 (OPŽP) a případně dalších dotačních titulů z EU či národních zdrojů. V tomto směru nám byly poskytnuty finanční prostředky z rozpočtu Moravskoslezského kraje v rámci dotačního programu „Program na podporu přípravy projektové dokumentace 2015“ ve výši 239 000,- Kč.

V závěru roku 2018 na základě zpracované projektové dokumentace a získání části finančních prostředků na rekonstrukci bývalého kulturního domu byla zahájena rekonstrukce objektu. Akce byla vedena pod názvem „Společenský dům Jindřichov“. Celá rekonstrukce se rozdělila na části stavební úpravy objektu a části energetické úspory.

Na energetické úspory obec obdržela dotační podporu z fondů Evropské unie pod evidenčním číslem poskytnutí dotace CZ05.5.18/0.0/0.0/17_070/0006360. Cílem projektu bylo provedení zateplení obvodových stěn budovy, výměny otvorových výplní, dále zateplení střechy a podlahy dle doporučené varianty Energetického posudku.

Realizací energeticky úsporných opatření dojde k úspoře energie ve výši 241,2 Gj/ročně tj. o 49,6 % oproti původnímu stavu, čímž také dojde k výrazné úspoře provozních nákladů. Současně dojde ke snížení emisí CO2 o 12,469 t/ročně tj. o 29,34 % oproti původnímu stavu. Celkové způsobilé výdaje projektu byly ve výši 5 691 608,00 Kč. Příspěvek z fondů Evropské unie činil 2 276 643,20 Kč.

Rekonstrukce byla ukončena v létě 2020 a nyní bude toto společenské zázemí obce sloužit zejména k pořádání různých kulturních a společenských akcí. Pro veřejnost bude sloužit společenský sál, restaurace se salonkem pro cca 30 hostů včetně kuchyně, venkovní terasy a parkoviště. V objektu je možnost ubytování pro 14 návštěvníků v jedno až čtyřlůžkových pokojích s příslušenstvím. V nové nástavbě je umístěn byt pro správce celého objektu. 

Původní a nový stav:

zdroj: obecjindrichov.cz

Související články

  • žádné související články, zkuste tagy pod nadpisem..

1 komentář

  1. thvari :

    moc pěkné, líbí se mi, že ponechali to rozčlenění do tří různých domů, takže to působí přirozeně, jakoby tam ty domy byly odjakživa

    Thumb up 3 Thumb down 0

Napsat komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..


Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Server neodpovídá za jejich obsah a nenese právní důsledky spojené s jejich zveřejněním. Vyhrazujeme si právo odstraňovat nepřijatelné příspěvky.