Zahrada MŠ v Čeladné

Autor: henkai architekti

Pavilon v zahradě mateřské školy

Stávající objekt se sedlovou střechou tvoří optickou i psychickou bariéru mezi dvěmi hlavními částmi zahrady. Cílem bylo navrhnout takové úpravy, aby se dům stal plnohodnotnou součástí areálu školky a bylo možné jej využívat jako malé polyfunkční “komunitní“ centrum (mimo „školkové“ aktivity dětí a jejich rodiče a podob…).

Vzhledem k problematickému stavu krovu a malé využitelnosti podkroví navrhujeme odstranit stávající střechu a tuto nahradit rovnou (částečně pochozí částečně zelenou). Vzniká tak pavilon, který je přes prostorné terasy a velká francouzská okna propojen s oběma částmi zahrady a interiér se stává její nedílnou součástí. U východního štítu jsou navrženy velké dřevěné schody, které slouží k výstupu na střešní terasu s výhledem na královnu Beskyd – Lysou horu. A zároveň fungují taky jako lavičky stupňovitého hlediště. Pod schody je umístěn sklad pro potřeby MŠ. Interiér je navržen jako jeden velký multifunkční prostor s kuchyňkou a hygienickým zázemím jak pro děti tak pro dospělé.

celadna

celadna

celadna

Související články


Napsat komentář

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Server neodpovídá za jejich obsah a nenese právní důsledky spojené s jejich zveřejněním. Vyhrazujeme si právo odstraňovat nepřijatelné příspěvky.