Rekonstrukce objektu Studénka

Vizualizace rekonstrukce objektu na náměstí Republiky ve Studénce.

Autor: Ateliér POD VĚŽÍ

Stavba se nachází na náměstí Republiky ve Studénce. Orientace budovy je od sevrojižního směru otočena cca o 55°. Parkování je u zadní části budovy ve vzdálenosti cca 10 m, z tohoto místa je plánováno také zásobování. Hlavní vstupy do budovy jsou z centrální zóny náměstí. Na jihozápadní stranu směrem do náměstí se otevírá předprostor budovy a je zde vyčleněna část pro exteriérové posezení a prvky v zeleni sloužící také pro relaxaci.

Dispozice vychází především z analýzy možnosti využití této stavby. Byly provedeny rozbory okolí a centra města, na jejichž základě bylo nastaveno funkční využitelnost. ve spodní části provozy zařízení pro širokou veřejnost pro fungování- pizerie, kavárny nebo obchodu se zázemími k jednotlivým provozům. Ve druhém patře potom kancelářské prostory pro využitelnost více na sobě nezávislých firem a přidruženým hygienickým zázemím. Dispozice vycházely z hlediska minimalizování stavebních zásahů v rámci ekonomického hlediska. Na tomto základu byly ponechány stávající prostory komunikačního jádra a hygienických prostorů na stávajícím místě. V 1. np došlo k vytvoření nových vstupů do budovy z prostoru náměstí a vznikl samostatný vstup pro výstup do 2. np přes zádveří. Vstupy jsou opatřeny zastřešením. Technické provozy a prostory zázemí jsou situovány v zadní části budovy navazující na hlavní trojtrakt budovy. 2. np má potom centrální rozšířenou zónu chodby s jednotlivými vstupy do kanceláří a doplněním o jednací místnost v chodbové části. Hygienické provozy a prostor skladu je situován opět v zadní části budovy.

zdroj: atelierpodvezi.cz

Související články


Napsat komentář

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Server neodpovídá za jejich obsah a nenese právní důsledky spojené s jejich zveřejněním. Vyhrazujeme si právo odstraňovat nepřijatelné příspěvky.