Rodinný dům Vřesina u Opavy

Autor projektu: Master Design s.r.o.

Dům se nachází v části obce, kde probíhá výstavba nových rodinných domů. Klientovým zadáním byl přízemní dům, omezení ze strany stavebního úřadu nakazovalo šikmou střechu v určitém sklonu. Příjezdová cesta lemuje parcelu z východu. Jedno křídlo domu bylo tedy umístěno podél komunikace, aby bylo dosaženo soukromé zahrady s terasou. V tomto křídle se nachází klidová zóna s ložnicí, dětským pokojem a koupelnou. Druhé křídlo domu je orientováno podél severní hranice pozemku a otevírá se na jih a západ. V této části domu je denní zóna s obývacím pokojem, kuchyní a jídelním koutem.

Komunikací mezi oběma křídly domu zajišťuje vstupní krček, který je proveden v tmavé omítce, zbytek domu je potom obložen dřevěným smrkovým obkladem. Dům je postaven jako dřevostavba s tím, že klidová část domu je klasická skeletová konstrukce a pro obývací pokoj byly použity lepené vazníky, které dovolily celý prostor otevřít směrem do výšky a díky tomu vytvořit velice luxusní prostor, který je navíc zvýrazněn velkou prosklenou stěnou.

rodinny dum Vresina Master Design (7)

rodinny dum Vresina Master Design (10)

rodinny dum Vresina Master Design (3)

rodinny dum Vresina Master Design (4)

rodinny dum Vresina Master Design (5)

rodinny dum Vresina Master Design (6)

rodinny dum Vresina Master Design (8)

rodinny dum Vresina Master Design (9)

rodinny dum Vresina Master Design (11)

rodinny dum Vresina Master Design (12)

rodinny dum Vresina Master Design (2)

rodinny dum Vresina Master Design (1)

zdroj: www.architekti-projektanti.cz

Související články

  • žádné související články, zkuste tagy pod nadpisem..

Komentáře

  1. kacziq :

    Dokonalé :)

    Thumb up 0 Thumb down 0
  2. Jarda :

    Nelíbí.

    Thumb up 0 Thumb down 0
  3. Hynek [msstavby.cz] :

    mi se to docela libi, ale jak vidim toho souseda nalepeneho, tak mi to do takoveho satelitu uplne nezapada, tohle bych videl spis nekde na horach ve strani

    Thumb up 2 Thumb down 0
  4. thrpst :

    Nevím, ale s fotkama bych počkal, až v oknech nebudou muset být nějaké závěsy a až budou aspoň částečně dokončeny landscaping works. Takhle jde výsledný dojem do kytek.

    Thumb up 2 Thumb down 1

Napsat komentář

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Server neodpovídá za jejich obsah a nenese právní důsledky spojené s jejich zveřejněním. Vyhrazujeme si právo odstraňovat nepřijatelné příspěvky.