Proměny Ostravy #118

V dnešní netradiční proměně sice nenahlédneme do tak vzdálené historie, zato je zde změna o to znatelnější. Jedná se o proměnu Dolní oblasti Vítkovic od roku 2009 do současnosti. Rekonstrukcí prošla VI. Energetická ústředna ze které je nyní Svět techniky a bývalý plynojem byl přestavěn na Multifunkční aulu GONG. V celé oblasti je vybudována nová infrastruktura v podobě prodloužených ulic Ruské a Vítkovické a dalších místních komunikací. Upraveny byly i další stále využívané budovy včetně jejich okolí a v místech kde dříve stály elektrodílny a hala údržby dnes stojí novostavba Science and Technology Center Ostrava.

Související články


Komentáře

  1. Nimrod :

    Netřeba dalších slov!

    Thumb up 13 Thumb down 3
  2. Ross :

    Zajímavá proměna. Kdy se počítá se stavbou tramvaje?

    Thumb up 2 Thumb down 0
  3. Tano :

    Super proměny. Jediný kdo by snad nemohl mít radost z těchto proměn jsou filmaři hledající prostředí pro své hororové scény.

    Thumb up 4 Thumb down 1
  4. Xavier :

    Dubiňák: Tohle, co zde Dubiňáku poslední týdny předvádíte, není nic jiného než trolling. Jen dvě věci:
    1) „tak to prostě dneska chodí, bez výdělečného využití by tu krásu železa a všemožných trubek prostě nikdo nikdy neudržoval“ – a dříve existovala doba, kdy někdo udržoval krásu bez toho, aby se stala výdělečnou? Mám pocit, že dnešní doba (resp. posledních cca 100 let) je v tomhle nejextrémnější – dříve všichni na nějaké památky z vysoka s…. ;-)
    2) „Teď se stává z něčeho úchvatného, co vytvořili naši předci, jen klasický stroj na peníze“. I to „něco úchvatného, co vytvořili naši předci“, bylo strojem na peníze – a mnohem klasičtějším ;-)

    Thumb up 11 Thumb down 2
  5. Michal :

    Jen houšť a klidně ještě odvážnější projekty pro Dolní oblast!

    Thumb up 5 Thumb down 2
  6. Hynek [msstavby.cz] :

    Dubiňák: te prvni poznamce rozumim, ale to jsou fotky zhruba z doby, kdy tam clovek maximalne lezl pres plot a hral na schovavanou s ostrahou, pze to nebylo volne pristupne. tzn nemyslim, ze je uplne korekt to srovnavat.

    poznamce rozumim, protoze i mi tam aktualne chybi alespon milimetr nejake zelene, je to vsechno beton a kostky (kdyz prehlidnu chirurgicky sestavenou zahradku nad vchodem do STC) a uprimne mi to neprijde uplne ono. ale na druhou stranu rozumim, ze v tomto stavu ty objeky vynikaji nejlepe.

    klasicky stroj na penize urcite nevypada tak, ze do nej lidi chodi na prednasky/koncerty/vzdelavat se. to opravdu sorry.. az to tak bude, budem na tom jako spolecnost mnohem lepe.

    Thumb up 7 Thumb down 2

Napsat komentář

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Server neodpovídá za jejich obsah a nenese právní důsledky spojené s jejich zveřejněním. Vyhrazujeme si právo odstraňovat nepřijatelné příspěvky.